رفتن به نوشته‌ها

شمارش معکوس تا پایان بازار کار سئو زمان مطالعه: 4 دقیقه

با توجه به رشد روزافزون تعداد سئوکاران در یکسال اخیر و از اونجایی که چند سالی هست که خودم کار سئو انجام می‌دم تصمیم گرفتم یه بلاگ‌پست درباره‌ی آینده‌ی شغلی و بازار کار این حرفه در آینده‌ی نه‌چندان دور بنویسم.

لازمه بگم که این مطلب بدون هیچ‌گونه قرض‌ورزی نوشته شده و هدفم تخریب برند، شخص یا شرکت خاصی نیست و فقط از تجربیاتی که تو این چند سال به‌دست آوردم خواهم گفت.

این بلاگ‌پست از تاریخچه شغل متخصص شروع می‌شه و به آینده‌ی این شغل جذاب و پرطرف‌دار می‌پردازه. اگر در سئو تازه‌کار هستید و یا در حال یادگیری به‌شما پیشنهاد ویژه می‌کنم که حتما این مطلب رو تا انتها بخونید:

 

تاریخچهی شغلی متخصص سئو

متخصص سئو، مدیر سئو یا به‌اصطلاح رایج‌تر «سئوکار» از سال‌ها پیش (قبل‌تر از زمانی که من یادم بیاد!) وارد ایران شد. زمانی‌که کسب‌وکارها وارد فضای اینترنت شدن جنگ برای تصاحب لینک اول گوگل شروع شد.

اون اوایل کسی سئوکار خالی نبود، معمولا دولوپرها و برنامه‌نویس‌ها زمانی‌که در حال ساخت یه محصول اینترنتی مثل سایت، بلاگ یا حتی فروم‌ها بودن با مطالعه‌ی داکیومنت‌های گوگل، پیش‌نیاز هارو برای نمایش در لینک‌های بالا رعایت می‌کردند و تگ‌های مثل meta tag keyword ، meta tag description ، meta tag title و… از جمله این پیش‌نیازها بود.

کمی بعدتر که تعداد کسب‌وکارهای اینترنتی زیاد شد، رقابت برای کسب رتبه‌ی اول بیشتر از قبل شده بود و دیگه با صرف داشتن چندتا تگ نمی‌شد لینک اول بود. درست همین‌جا بود که اولین متخصصان سئو استخدام شدن و تا همین چندی قبل هم استخدام به‌همین شکل ادامه داشت.

 

اما سئو تغییر شکل داد…

این‌روزها سئو مثل قبل نیست و کارش با چند تا تگ و تکرار کلمات کلیدی (keyword stuffing) راه نمیفته. با بروز الگوریتم‌هایی مثل rank brain ، تجربه‌ی کاربری اهمیت بسیار زیادی پیدا کرد. این قضیه‌ای که وقتی کاربر موضوعی رو جست‌وجو می‌کنه؛ مطلب سایت دقیقا منطبق با نیازش باشه برای گوگل اهمیت زیادی پیدا کرد.

و دقیقا همینجاست که می‌تونیم به این نتیجه برسیم که دیگه راهکاری خارق‌العاده‌ برای سئو وجود نداره. سئو یعنی کاربر و این رو نیاز نیست فقط متخصص‌های سئو بدونن.

سئو در طراحی محصول

بحث رتبه گرفتن در کلمات کلیدی مهم از مراحل اولیه‌ی طراحی محصول شروع می‌شه. زمانی که طراح جایی رو برای کسایی که از کانال گوگل و جست‌وجو توی اینترنت وارد سامانه می‌شن طراحی می‌کنه. پس باید دقیقا راهکارهایی رو در نظر بگیره که کاملا در راستای نیاز کاربر باشه.

که اگر نباشه و کاربر چیزی رو که می‌خواسته پیدا نکنه یا با طراحی ارتباط برقرار نکنه، از سایت خارج می‌شه! (اولین سیگنال منفی برای سئو)

 

 سئو در تولید محتوا

تولید کننده‌ی محتوا زمانی که داره توضیحات محصول یا یه بلاگ پست می‌نویسه، وقتی کلمه‌ی کلیدی خاصی رو مد نظرش داره، باید بدونه محتوا باید کاملا مرتبط با کلمات مد نظر باشه وگرنه کاربر بعد از ورود به صفحه چون ارتباطی بین موضوعی که دنبالش بوده و موضوع صفحه پیدا نمی‌کنه بلافاصله از سایت خارج می‌شه و این هم خودش یه سیگنال منفیه.

 

سئو در برنامه نویسی

تکنولوژی دائما در حال پیشرفته، تو چند سال گذشته تکنولوژی‌های جدید مثل AMP (صفحات سریع موبایل) توسعه داده شد. وب معنایی (semantic) و schema که چندین ساله وجود دارن اما الان اهمیت زیادی پیدا کردند. همچنین تکنولوژی‌هایی برای توسعه‌ی اپلیکیشن و سایت به‌وجود اومد که هرکدوم ممکنه با سئو، دوست یا دشمن باشن!

با این اوصاف تیم فنی و برنامه نویس باید کاملا با این تکنولوژی‌ها آشنا باشن و اپلیکیشن و سایت رو کاملا مطابق با استانداردهای روز و سئو توسعه بدن.

 

خب پس نقش سئوکار چی شد؟

به‌نظرم در آینده‌ای نزدیک شرکت‌ها، تیم سئو یا متخصص استخدام نمی‌کنن.

چون افراد مجموعه در تمام مراحل توسعه و بازاریابی هم باید سئو بلد باشن (در ناحیه‌ی کاری خودشون).

اگر دوست دارید در آینده به‌عنوان سئو کار فعالیت کنید حتما این موضوع رو در نظر داشته باشید.

 

بازار کار سئو در آینده

سئو یکی از بهینه‌ترین کانال‌ها برای کسب‌وکارهاست. به‌ویژه اونایی که تازه کارشون رو شروع کردن. با این اوصاف هیچ‌وقت نیاز به یه متخصص سئوی حرفه‌ای کم نمی‌شه اما باید حواسمون باشه که دوران اینکه یک نفر سئوکار یک مجموعه‌ی بزرگ بشه کم کم داره تموم می‌شه چون از این به بعد همه‌ی تیم باید سئو بدونن و فاکتورهای موثر در اون رو رعایت کنن.

اگر این نوشته باحاله یا مشکلی رو حل میکنه، به‌اشتراک بذار :)
منتشر شده در بازاریابی دیجیتال

اولین باشید که نظر می دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اول ایران.