رفتن به نوشته‌ها

دورکاری؛ تجربه‌ی من از ریموت کار کردن در دوران کرونا زمان مطالعه: 6 دقیقه

دورکاری ، واژه‌ای که شاید قبلا این‌قدر جدی بهش فکر نشده بود ولی الان با وجود شرایط جدید کرونا حتی کسب‌وکارهای محلی و غیر دیجیتال هم به‌فکرش افتادن و از این روش برای کار کردن استفاده می‌کنن. خیلی از شرکت‌ها هم به این نتیجه رسیدن که با رعایت کردن یه سری پروتکل خاص می‌تونن عملکرد و پرفورمنس تیمشون رو توی دورکاری بالا ببرن و  ظاهرا تصمیم گرفتن به این شرایط کار کردن ادامه بدن. مثل توییتر.

توییتر یکی از شرکتاییه که تصمیم گرفته تا کارمنداش تا هر زمانی که می‌خوان دورکاری کنن. اگر اطلاعات بیشتری می‌خواید به منبعش که مراجعه کنید.

جایی که من کار می‌کنم (اخبار رسمی) هم از اول اسفند شرایط کاری رو به‌صورت دورکاری جلو می‌بره و کارها به صورت ریموت یا پاره‌وقت جلو می‌ره. این سبک کار کردن برای منی که مدت زیادی به‌صورت فری‌لنس کار می‌کردم اون‌قدری جدید نبود ولی اینکه شما به‌صورت چند تیم مستقل و یک‌پارچه بخواید فعالیت از راه دور یا دورکاری انجام بدید چالش‌ها و مزایای خاص خودش رو داره و از اولین مزیت‌هاش می‌شه به این اشاره کرد که خوش‌بختانه هیچ‌کدوم از بچه‌های مجموعه توی این مدت که کرونا به شدت همه‌گیر شده بود به بیماری مبتلا نشد که خب این می‌تونه حاصل این دورکاری اخبار رسمی باشه.

توی این مطلب می‌خوام نظرم درباره‌ی دورکاری رو مطرح کنم و به مزایا و معایبی که داره بپردازم. پیشنهاد می‌کنم اگر شما هم تجربه‌ی مشابهی دارید توی کامنت‌ها با من و مخاطبان این وبلاگ به اشتراک بذارید.

 

مزیت‌های دورکاری

احتمال ابتلا به‌شدت پایین میاد

وقتی می‌خوایم بیایم سرکار احتمال خیلی زیاد از وسایل نقلیه‌ی عمومی استفاده می‌کنیم. این در معرض خطر قرار گرفتن می‌تونه باعث مریضی ما و حتی انتقالش به خانواده و کسایی بشه که شاید اصلا از خونه خارج نمی‌شن و خب این منصفانه نیست.

 

هزینه‌ی رفت‌وآمد چیزی نزدیک به صفر

مسلما وقتی دورکار می‌شید نیاز آنچنانی به رفت‌وآمد ندارید. این رفت‌وآمد نداشتن علاوه‌بر ایجاد آرامش می‌تونه توی هزینه‌های شما هم صرفه‌جویی کنه. مصلا برای کسی که از تهران‌پارس قراره بیاد کارخونه نوآوری مواقعی پیش می‌آد که بخواد گاهی از ماشین شخصی یا تاکسی آنلاین استفاده کنه که خب این هزینه به نسبت برای رفتن به محل کار بالاست.

 

محیط کار دقیقا اون‌چیزی می‌شه که شما می‌خواید

وقتی از خونه کار می‌کنید، می‌تونید جایی که کار می‌کنید رو دقیقا با اون چیزی که راحت‌تر هستید شخصی‌سازی کنید، میز مناسب خودتونو داشته باشید، آهنگ مورد علاقتونو بدون هدفون گوش بدید و بیشتر کنار خانواده باشید (که هیچ لذتی بالاتر از این نیست). این موضوع می‌تونه به‌شدت توی کارایی شما تاثیرگذار باشه.

 

دیگه وقتتون توی راه تلف نمی‌شه

برای شخص من اتلاف وقت توی راه که هیچ‌کار خاصی نمی‌تونیم بکنیم، خیلی زجر آوره. من اصلا دوست ندارم برای رسیدم به محل کارم زیاد تو راه باشم پس مهم‌ترین و بهترین مزیتی که دورکاری برای شخص من داشت این بود که اصلا توی راه نبودم.

 

جلسات داخلی هدف‌مندتر برگزار می‌شه

اگه تو یه شرکت شلوغ کار می‌کنید (از لحاظ حجم کاری) احتمالا تعداد جلسات زیادی رو تو هفته داشتید که همش هم مفید نبوده. یکی از خوبی‌های دورکاری اینه چون امکان برگزاری زیاد جلسه وجود نداره، جلسات خیلی خلاصه مفید می‌شه و شما زمان زیادی رو صرف برگزاری و شرکت در این جلسات نمی‌کنید. منظورم بی‌مصرف بودن این جلسات نیست ولی بعضی اوقات مشکلاتی پیش میاد که مدت زمان اون جلسه زیاد می‌شه.

 

معیاب دورکاری

تیم باید جنبه‌ی دورکاری داشته باشه

اولین و مهم‌ترین چیزی که من بهش رسیدم اینه که تیمی که باهاش کار می‌کنید باید جنبه‌ی دورکاری داشته باشه. کاملا این موضوع رو درک کنه که شاید فرد دیگه‌ای بهش نیاز داره و باید در حداقل زمان ممکن مشکلش رو حل کنه. خب بسیاری از هم‌تیمی‌ها ممکنه وقتی شرایط دورکاری می‌شه نتونن یا نخوان همیشه آن‌کال یا آنلاین باشن و این موضوع باعث افت عملکرد شخص شما و در نهایت تیم شما می‌شه. پس قبل از اجرای شرایط دورکاری باید فرهنگش تو یه تیم جا بیفته.

 

شلوغی خونه، عدم تمرکز در کار

شما وقتی دائم تو خونه باشید این تصور ممکنه برای بقیه پیش بیاد که شاید شما مرخصی هستید و ممکنه وظایفی رو به‌شما بسپرن که واقعا امکان انجامش برای شما وجود نداشته باشه (مخصوصا وقتی با خانواده زندگی می‌کنید و مجردید) این باعث می‌شه نتونید به‌اندازه‌ای که باید روی کارتون تمرکز داشته باشید. سر و صدا هم می‌تونه به‌شدت تمرکز شمارو بگیره، لحظه‌ای رو تصور کنید که در حال کار کردن برای شما مهمون میاد و دائما در حال صدا زدن شما هستن. مدیریت این قضیه یه مقدار مشکله اما اگر بتونید خوب کنترلش کنید و بقیه‌ی اعضای خونه توجیح باشن، مشکلی پیش نمیاد.

 

شل می‌کنید؛ اگر…

مهم‌ترین عیب دورکاری امکان شل کردنه! اگر تمام شرایط بالا رو داشته باشید (معایب) و از طرفی سیستم مدیریت پروژه و شاخص‌های SMART نداشته باشید قطعا شل می‌کنید.

چرت زدن سر کار

این شل کردن فقط به معنی کار نکردن نیست، بلکه فکر نکردن و سوار نبودن روی کاره، شما صبح‌ها راس ساعت از خواب پا می‌شید، آنلاین هستید و در آخر هم گزارش می‌دید ولی عملا تمرکزی روی کار ندارید و این شمارو با مشکل مواجه می‌کنه.

 

در نتیجه

دورکاری در آینده‌ای نزدیک شکل کار کردن رو تغییر خواهد داد، اگر با تیم با جنبه‌ای کار می‌کنید که هرروز به اهدافش فکر می‌کنه دورکاری برای شما مثل قدم‌زدن توی بهشت می‌شه اگر این‌طور نباشه با عذاب بزرگی دست‌وپنجه نرم خواهید کرد!

 

اگر این نوشته باحاله یا مشکلی رو حل میکنه، به‌اشتراک بذار :)
منتشر شده در کسب و کار

اولین باشید که نظر می دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اول ایران.